Станислав Николов, кмет на община Трън е подал оставка, след сигнал от ВМРО в прокуратурата срещу него.

Сигналът показва как кметът е сключвал договори за аренда с починали хора, фалшифицирал е печат на нотариус и е бил в конфликт на интереси - първо като е купувал консумативи за общинската администрация от магазина на майка си и второ - декларирал е печалба от търговска дейност, а по закон няма право да развива такава.

Кметът е спекулирал с пари по европрограми. С тези пари той е наемал цигани от града, които да работят за него. Те са били назначавани като служители в склада му и като работници на земята му с картофени насаждения.

Сагата с трънския кмет, който е представител на партия ГЕРБ, се точи от месеци, припомнят от ВМРО.
През март представители на ВМРО, водени от заместник-председателя на партията Ангел Джамбазки, нахлуват в кабинета му, за да поискат обяснение защо не обръща внимание на множеството сигнали срещу циганска престъпност и незаконните постройки в Трън. Тогава Станислав Николов поема ангажимент да бъдат премахнато гетото. През месец май представители на ВМРО извършват проверка дали е спазил обещанието си и се оказа, че кметът е излъгал съгражданите си.

Според ВМРО отказът на кмета да се справи с циганския проблем е свързан с изборите, тъй като от ГЕРБ са разчитали на циганските гласове в Трън. Въпреки, че Николов е депозирал преди дни своята оставка, той събира „привърженици" - платени цигани, които да правят акции в негова подкрепа, посочват от ВМРО.