Десетки екстремисти и трима цивилни са били убити при атака на американски безпилотен самолет в Йемен в централната област Ал Бейда, известна като "крепост' на бунтовниците, предадоха световните информационни агенции. Съобщава се и за трима ранени цивилни.

Все още не е окончателно уточнен броят на ислямистите, загинали при атаката. Според някои агенции, те са 9, а според други - 15.

Колата, с която джихадистите са пътували към южната област Шабуа, е била улучена. Цивилните са преминали по същото време там с друга кола и са станали жертва на същата атака.

Според оцелял очевидец, обстрелът на колите е продължил поне 30 минути. Това съобщава един от разследващите от йеменската армия.

Информациите все още се съобщават от пожелали анонимност източници от армията и болниците. От САЩ все още също няма официален коментар.

Президентът на Йемен - Абдрабо Мансур Хади одобри през март използването на американски безпилотни самолети в операции срещу „Ал Кайда" на йеменска  територия. Тогава той призна и за грешки, допуснати при такива атаки, за което поднесе и извиненията си.

От 2002 година, САЩ са провели 99 такива атаки в Йемен.