Белият дом опроверга информация на кувейтска медия, че президентът на САЩ Барак Обама е заплашил да сваля израелски бойни самолети, ако атакуват Иран, информира Times of Israel.

Като много спекулации относно иранските преговори през последно време, няма истина в "публикациите" за Обама и израелски бойни самолети, написа в "Туитър" Националният съвет за сигурност при президента на САЩ.

В събота кувейтският вестник al-Jarida писа, че Израел е планирал атаки срещу ирански ядрени инсталации през 2014 година, след като е чул, че Техеран и Вашингтон са били близо до споразумение, което ще позволи на Иран да продължи с обогатяването на уран.

Според информацията, която се основава на „добре запознати източници", израелски министър е съобщил плана на американския държавен секретар Джон Кери, след което Обама заплашил да сваля израелски самолети.

Няма реакция от страна на Израел.

Припомняме, вчера премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отлетя за САЩ, където ще произнесе реч пред Конгреса за Иран във вторник.

Визитата идва на фона на напрежение между Нетаняху и Обама. Американският президент е против тази реч. Вчера Кери обаче заяви, че няма проблем с посещението на Нетаняху.