Както и се очакваше, късно снощи на четвъртия ден от протестите, най-сериозната ескалация на напрежението се случи пред централата на "Атака".

В началото на вечерта „Атака" предвидливо бе организирала „засада" на протестиращите.

Волен Сидеров бе събрал стотици съмишленици на кръстовището на „Дондуков" и „Раковски". Охранявани от десетки жандармеристи, националистите се заканиха да не допуснат протестиращите да „излеят своята агресия върху партийната централа, както са направили снощи". Петдесетина атакисти, "охранявани" и от две коли на „Жандармерията", бяха завардили подстъпа и откъм „Московска".

Четвърти протестен ден в София

Още...

Волен Сидеров поиска оставката на всички шефове в МВР, „които стоят със скръстени ръце и снощи са си затворили очите за извършената вандалщина снощи".

Той определи част от протестиращите като сеирджии и запита защо не отидат пред централната на ГЕРБ, н Иван Костов и на Меглена Кунева, които са продали България, а идват пред тази на „Атака", която никога не е била във властта и не е отговорна за колонизирането на страната.

Атакистът обвини Цветан Цветанов и Бойко Борисов, че са изправили тези протестиращи срещу него, защото бързат истерично да създадат хаос в България, за да спасят собствената си кожа.

Събирането на атакистите за разлика от другия протест беше с разрешение на Столична община.

Волен Сидеров наложи цензура и забрани на медиите, отразяващи протестите пред Министерски съвет, да отразяват тяхното мероприятие.

Той подчета, че с Атака винаги са спазвали закона, но когато срещу тях пращат рецидивисти, на които са платили по 40 лв за услугата, те не могат да стоят спокойно и ще се бранят.

Не се е родил този, който да ми каже, че аз подкрепям ДПС. Няма и такъв, който да каже, че подкрепям комунистите", заяви гневно той.

Лидерът на Атака добави, че те са за предсрочни избори, но не преди да бъдат сменени герберските кадри в държавната администрация, МВР и службите, ЦИК, всички РИК-ове и СИК-ове. По думите му, ако сега се отиде на избори, те ще бъдат така брутално фалшифицирани, както никога досега и ГЕРБ ще напечат не 350 000, а 3 500 000 фалшиви бюлетини. Сидеров се обяви и за промяна в изборното законодателство, както и за ревизия на управлението на ГЕРБ, ДПС и БСП. Едва тогава спокойно могат да бъдат организирани и проведени нови избори.

Той направи и друго признание пред събралите се: "Животът ми няма да стигне, за да се преборя с всички лъжи", каза той, но обеща да се бори докрай.

Малко след 22 часа, след като обиколиха останалите партийни централи, много малка част от автентичния протест, предимно мъже, част от които в нетрезво състояние, стигнаха и до тази на Атака.
Там множеството скандира мощно „Волен, к*рво", „Еничари" и „Турци сте." Лидерът на атакистите беше многократно освиркан.

От двете страни хвърчаха пластмасови шишета и камъни, като по данни на БНР има 8  засегнати и от двете страни, сред които и един жандармерист. От пресцентъра на СДВР  съобщиха, че е арестуван мъж на възраст 57 г. от страната на протестиращите

Към 23.20 часа, Волен Сидеров излезе пред централата, като негови хора го предпазваха с плотове от маси и се опита да "убеди" събралите се негови противници, че "техният номер няма да мине".

Изказването му обаче бе заглушавано с нецензурни викове. "Това ли е България, която искате да видите? България на омразата, България на агресията?", запита Сидеров събралите се, под бурните им освирквания.

Пред НОВА, Сидеров отново обвини присъстващите на протеста, че са "криминални структури", агресивни младежи с изкривени от злоба лица, някои от които преди това са му целували ръка и съобщи, че трима души са били ранени, като един от тях е приет в "Пирогов". Той припомни, че Атака е "у дома си", в централата си и "прикани" демонстриращите да скандират пред централата на Иван Костов и заяви, че въпреки всичко "ще се моли за душите им, защото не знаят какво вършат".

Пред bTV министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев не можа да потвърди информацията, че сред пострадалите е и служител на реда. Според него, протестите са протелли по-скоро мирно, с отделни провокативни прояви. Той обеща редът и сигурността на гражданите да бъдат запазени.

Сидеров обяви отново, че има разрешение от Столична община за провеждания от него и съпартийците му контрапротест. Оказа се обаче, че това не е така - от общината обясниха, че „Атака" имат само уведомление. Така след 22.30 часа и двете страни на „барикадата" са в нарушение на обществения ред заради шума и би трябвало да бъдат санкционирани.

Около 1 часа сутринта във вторник протестът приключи. Демонстриращите се заканиха тази вечер отново да протестират на "Врабча" 1.