Руският президент Владимир Путин не изключва възможността да се кандидатира за президент през 2018 г., от негово интервю за ТАСС.

При вземането на решението той щял да изхожда от интереса на всички руснаци, както и от вътрешното си разбиране и настроение, като добави, че руската конституция му позволява да се кандидатира, но това съвсем не значело, че ще вземе такова решение.

Запитан дали ще остане пожизнено президент, Путин отговори отрицателно, като допълни, че това е неправилно и вредно за страната, а за него - ненужно.

По думите му Русия няма намерение да си съперничи със Запада или да издига нова желязна завеса.

Страната ще отстоява своите геополитически интереси и ще следва своя дневен ред. Не ни е нужно, просто не ни е нужно да си съперничим", изтъкна още Путин.

Според президента Русия не възнамерява да се изолира от останалия свят. "Ние разбираме колко пагубна е за нас "желязната завеса". В никакъв случая няма да тръгнем по този път и около нас никой няма да издигне стена. Това е невъзможно", подчерта той.

Според Путин отношението на западните страни към Русия се е променило, когато страната е започнала да защитава интересите си.

Тъкмо Русия се изправи на крака, укрепвайки и заяви правото да защитава интересите си навън, отношението и към самата държава, и към ръководството й се промени веднага, изтъква президентът.

Путин предполага, че въведените санкции срещу отделни руски граждани са опити да се нанесе удар лично по него.

Американците направиха една много приятна за мен и системна грешка. Изхождайки от грешни предпоставки, че имам лични бизнес интереси с хората, включени в списъка, американците ги притиснаха, мислейки, че нанасят удар по мене. Това обаче въобще не отговаря на истината, коментира още Владимир Путин.

На вапрос за здравето Путин заявява, че е добре, определяйки обратните твърдения като бъркане на желаното с действителното.
Руският президент подчертава, че спортува активно и ежедневно, като изневерява на този ритъм само по време на пътуванията си.