Кюстендилчани отново излизат на протест срещу даването на депутатско място на Александър Методиев от ДПС от техния избирателен район. Този път те възнамеряват да блокират Международният път за ГКПП-Гюешево.

Това ще се случи в понеделник, в 12.00 ч. Хората от областта се организират в социалните мрежи, съобщава Дарик. Преди това в знак на протест срещу „подмяната на вота" инициативен комитет организира автопоход, който ще тръгне от цирковата площадка в Кюстендил, по пътя за Македония, до разклона за село Жиленци.

Да покажем, че гласът на българина не може да се подменя! Да покажем, че Кюстендил казва НЕ на депутат, избран с 800 гласа, НЕ на депутат от ДПС да ни представлява в парламента, НЕ, НЕ и НЕ! Кюстендил, нека да покажем, че можем да бъдем единни!", се казва в призива, разпространяван в социалните мрежи.

Припомняме, че вече няколко поредни дни хората от Дупница и Кюстендил протестират срещу това именно Методиев, известен още като Бат Сали, да ги представлява в 43-тия парламент.

По рано днес всички свещеници в Дупнишката духовна околия отслужиха молитва за вразумлението на политиците.

„Наистина през тези 25 г. нито един път нашите политици не се осъзнаха и не разрешиха проблема за България. Всеки гледа да стане депутат, да оправи своето благосъстояние и след това мисли за държавата. От прехода до ден днешен, ние не видяхме да се мисли за народа. Затова ние предприехме мирно да решим този въпрос с една молитва за вразумление", обясни отец Георги Паликарски пред НоваТВ.