На над 120 сигнала за наводнени приземни етажи след обилните валежи в община Приморско са се отзовали пожарникарите и спасителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Припомняме, в общината от сутринта е обявено бедствено положение.

На територията на община Созопол множество сигнали са подадени за района на ваканционно селище „Дюни" и къмпинг „Каваците". В района на община Царево сигнали има предимно за с. Лозенец и къмпинг „Оазис", съобщават от пресцентъра на МВР.

Поради наводнения на главния път е затворена пътната отсечка от созополското село Атия в южна посока. От стичащата се вода са откъснати районът на с. Равадиново - местността „Пейчов мост" и детелината на входа на селото. Прекъснати са второстепенните пътища за къмпинг „Каваци" и ваканционно селище „Дюни", както и пътят, преминаващ покрай резерват „Аркутино" и свързващ Бургас и Приморско.
Алтернативният обходен маршрут е Приморско - с. Ясна поляна, с. Ново Паничарево - Бургас.

В засегнатите общини е изпратен наличният състав на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението". Екипите работят за извеждане на хора, чиито автомобили са закъсали в затворения участък от главния път Созопол - Приморско, за отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътните платна.