Полицаи насочили шофьорите в насрещното по АМ "Тракия", съобщи зрител на bTV. В събота  катастрофа блокира шосето при 214 км. Движението е двупосочно при спазване на указанията на полицията, предупредиха от АПИ, а сутринта съобщиха, че е възстановено нормалното движение по магистралата.

Свидетел на това "пренасочване" станал зрител на телевизията, който пише следното:

Пътувах по магистрала Тракия и за съжаление имаше ПТП - обърнат автомобил. Точно в зоната за ремонт. Полицията ни отби. След това ни позволиха да заобиколим произшествието и се оказахме в насрещната лента - там ни насочиха полицаите.

В колона се движихме поне 20-30 автомобила от 213 км до 209 км, където на отбивката за Стара Загора аз направих маневра - преминах през моста и всички останали коли зад мен ме последваха. Но тези пред мен продължиха да се движат в насрещната лента.

Застигайки ги установих, че има един ТИР отпред. Обадих се веднага на тел. 112 - в 22:49 часа. Движих се с тях поне още 15 километра така и със светлинен сигнал предупреждавах отсрещните автомобили. Никога не съм вярвал, че това е възможно, но факт - нямаше как да помогна по друг начин. Дано не е имало и друго произшествие.

Ужасна грешка на полицаите! Категорично те ни объркаха, а и видяха, че всички тръгваме в насрещната лента", пише зрителят.