Състоянието на Йосиф Йосифов - Йоско се влошава. Това показва приетото на днешното съдебно заседание заключение на допълнителна експертиза, направена от докторите Сотиров, Сарафов и Митев.

Мястото на подсъдимия и днес остана празно, тъй като Йосифов не може стои в седнало положение повече от 15-20 минути. Той бе представляван от адвоката си Христов.
Припомняме, на предишното заседание стана ясно, че подсъдимият е парализиран от кръста надолу, поради което не може да се яви в съдебна зала.

Доктор Сарафов обясни, че Йосиф Йосифов има нарушен волеви контрол, поради което няма усещане кога му се ходи по малка нужда. Освен това се наблюдава размекване на засегната част от гръбначния мозък, има промяна в тъканите, която не подлежи на възстановяване.

Лекарите поясниха, че на този етап явяването на Йосифов в съда е невъзможно. Това може да стане минимум една година след момента на травмата. Въпреки това доктор Сарафов не очаква Йоско да е в състояние, което да му позволява да се изправи пред съда и след март месец. Припомняме, предизвиканата от него катастрофа в кв. Бояна, при която загинаха двама души, стана на 2 март 2011 г.

Лекарите са установили, че в момента Йосифов не провежда никаква рехабилитация. Първите два месеца след катастрофата той прави рехабилитация всеки ден, след това - два пъти седмично, а през петия и шестия месец след инцидента - по един път на седмица.

По време на днешното заседание в Софийски градски съд бяха приети и докладни записки на полицаи от Сливен - Пламен Петков, Петър Петров, Станимир Стоянов и Димитър Тасев.

Докато лекарите твърдят, че Йосифов не може да стои в седнало положение повече от 20 минути, от разпита на полицай Петков стана ясно, че на 3 декември около 20.30 часа, той е спрял за проверка край вилна зона в Сливен лек автомобил, в който пътувал подсъдимият Йосиф Йосифов. Автомобилът бил управляван от Станимир Кьосев. С него пътувала и Валя Йосифова.

Йоско бил облечен с тъмни дрехи и каскет. Полицаят обаче не можа да каже в какво физическо състояние се е намирал. При проверката на автомобила не са установени нарушения, но е съставена докладна записка, тъй като Йосиф Йосифов е лице, представляващо интерес за полицията.

Заседанието продължи с разпит на останалите полицаи, които също са присъствали на въпросната проверка. В края на заседанието съдът разпореди Йосиф Йосифов да се яви на следващото съдебно заседание, придружаван от лекар по негов избор.