Баща, набил учителка от шуменското начално училище "Княз Борис I" е получил обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице , съобщи shum.bg, позовавайки се на пресцентъра на полицията. Вчера около 12 ч мъжът нахлу в начално училище. Нанесъл удари с ръце по главата и тялото на старши възпитател в училището.

Мъжът от село Борци е прекарал нощта в ареста. Тази сутрин е бил освободен. Вчера около обед бащата получил обаждане от сина си, че учителката му Камелия Рачева го ударила. Нахлул в училището и се нахвърлил върху нея. Ударил й шамар и я изблъскал.

След това е бил арестуван, а инспектори от Детска педагогическа стая провели разговори с учениците от 3-ти "В" клас, както и със сина на С. P.

От полицията уточниха, че бащата ще бъде съден по обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на учител, за което чл. 131 от Наказателния кодекс предвижда от една до пет години затвор. Съученици на неговия син отричат учителката да е удряла детето. Инцидентът стана в Световния ден срещу насилието в училище - Деня на розовата тениска.