Малък пожар и задимяване е имало в машинното отделение на бързия влак Русе - София, който тръгва от Русе в 5,37 ч., съобщиха от БДЖ. Инцидентът е станал около 9 ч. в района на спирка Одърне в междугарието между гара Пордим и гара Каменец.

Пожарът е локализиран и потушен от локомотивната бригада с три пожарогасителя. Локализирано е запушването, потушен е димът. Извикан е дизелов локомотив, който е откарал композицията в гара Пордим.

Закъснението на влака е около 90 минути като влакът продължава към София. Повикана е и пожарната, за да огледа мястото за по-голяма сигурност. Няма пострадали. Не са нанесени материални щети на вагоните, нито на локомотива. Заради по-голямото закъснение, в Плевен на пътниците във влака ще бъде раздадена вода.

Междувременно от  Централна гара съобщиха за Money.bg, че закъснението на композицията на този етап е 60 минути, като все още влакът се намира в междугарието.

Припомняме, на 3 септември 2011 г. локомотивът на бързия влак Русе - София се запали при навлизане в гара Мездра. Вероятната причина за инцидента беше късо съединение.

На 10 август 2011 г. бързият влак от София за Варна през Горна Оряховица се запали.