Председателят на БСП Михаил Миков е изпратил поздравителен адрес и комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години до министър-председателя на служебното правителство на проф. Георги Близнашки.

„Пожелавам на Вас и на служебния кабинет, който предстои да ръководите, много успехи по пътя, който, сигурен съм, както винаги досега е било в историята ни, ще е осеян с много предизвикателства от различен характер", пише в писмото си лидерът на социалистите, съобщават от пресцентъра на БСП.

По думите на Миков основна задача на всяко служебно правителство е да подготви и проведе честни и прозрачни избори за Народно събрание и в тази връзка соцлидерът декларира подкрепата на БСП за спазването на Конституцията, закона и всички демократични принципи на съвременното общество в хода на изборния процес.

В писмото си Миков подчертава и задачата, която стои пред всяко правителство, независимо дали е назначавано или избирано - да полага постоянна грижа за неотменното спазване на Конституцията.

„Изпращам Ви комплект от четирите конституции, които България е имала за последните 135 години. Сред тях е и Конституцията от 1991 г., чието спазване всички ние сме гарантирали с тържествена клетва и което в една демократична държава никой не би следвало да поставя под съмнение. Нека този малък подарък да Ви напомня в трудните моменти от Вашето управление, че България е република с парламентарно управление, в която цялата държавна власт произтича от народа", завършва председателят на БСП.