Малко преди 11:30 часа ранобудните студенти все пак се присъединиха към 30-ината протестиращи пред Народното събрание.
Близо 100 на брой, младежите се отправиха към парламента с викове „Ура" и „Окупация". Протестиращите там ги приветстваха със скандирането „Ние сме с вас".

Оказа се, че студентите са дошли малко по-късно за днешния протест, защото са принтирали десетки листове с изобразена на тях тухлена стена, с които те започнаха да облепят новите заграждения пред Народното събрание.

По думите на Димитър Иванов, докторант в СУ, така ранобудните протестиращи помагат на органите на реда да изградят нова стена в столицата, която стои между управляващите и народа.
Студентът обясни, че младежите нямат план за действията си днес, а действат импровизирано. По думите му администрация и преподаватели ще бъдат допускани отново в Ректората на най-стария ВУЗ у нас. Ако този модел не проработи, той ще бъде променен, заяви студентът.

Няколко минути след пристигането на студентите, от вътрешната страна на загражденията се появиха монтьори, които започнаха да поставят на всяко метално ограждение табели и железни скоби.
На въпрос на News.bg към служители на реда, защо са необходими подобни мерки, кой ги е разпоредил и защо това се извършва пред очите на протестиращите, което може да бъде разтълкувано като вид провокация, полицаите останаха безмълвни.

Междувременно стана ясно, че около 14:30 часа младежите ще се опитат да протестират пред сградата на МВР заради агресията, която полицаите упражниха върху тях по време на вчерашните сблъсъци.

Към обяд протестиращите се разделиха на две групи. Част от тях остана пред НС, а повечето студенти блокираха булеварда между Орлов Мост и ректората на СУ, като образуваха жива верига. Те застанаха в права линия, по средата на улицата, като много превозни средства продължават да преминават покрай тях. Повечето шофьори натискат клаксони в същия тон със скандиранията „Оставка".