Поредна стачка парализира Гърция.

Гърците спират работа за два дни в знак на протест срещу новите икономически мерки, които налага правителството, за да получи спасителния финансов транш от кредиторите.

Транспортът в страната е напълно блокиран, спрени са влакове, фериботи и самолети. Според информация на сайта на летище София, анулирани са полетите за днес и за утре от и за Атина. В стачката се включват и всички държавни служители, затворени са министерствата и общините, съобщава кореспондентът на БНР в Гърция.

В ефективните протести участват още учители, лекари, митнически служители, журналисти от вестници, радио и телевизии

От днес прекратяват работа и бензиностанциите. Магазините и банките няма да работят също поне два дни.

Синдикатите и опозиционни партии обединиха сили срещу народните представители, с цел да ги принудят да не подкрепят икономическия план на правителството. С негативен вот заплашват и депутати от управляващата социалистическа партия. Ако правителството не спечели вота в парламента, няма как Гърция няма да получи спасителния транш от 8 млрд. евро и ще обяви фалит.

По-рано гръцкият премиер Георгиос Папандреу отправи последен призив за подкрепа към колебаещите се депутати от управляващата партия ПАСОК по въпроса за новите мерки за икономии, които предстои да бъдат гласувани.