Две работилници за скиминг устройства са разкрити в София при акция на антимафиотите.

Разбита е петчленна банда, действала на територията на България и в страните от ЕС. Три от лицата са били задържани при предаване на готови скиминг устройства.

Едната разкрита производствена база е в центъра на Столицата, където 43-годишният В.В. е изготвял устройства за манипулиране на банкомати. В работно помещение, ползвано от него са иззети гипсови и силиконови матрици (калъпи) за изработка на пластмасови детайли, наподобяващи части на банкомати.
Открити са били и множество готови „усти" - различни по вид и цвят, лайсни с вградени микрокамери и батерии, пластики с магнитни ленти, записващо и четящо устройства за разчитане  и записване на данни от и върху магнитни карти и множество различни електронни компоненти.

В жилището на А.Ц. на 45 г., криминално проявен в квартал „Бели брези" била разкрита другата производствена база, от където са иззети силиконови матрици за отливане на усти за банкомати и голям брой електронни компоненти и конфигурации, предназначени за вграждане в банкомати.

Задържан е бил координаторът на целия процес по изработка и последващо манипулиране на АТМ - Р.П. на 35 г. От дома му са били иззети пластмасови детайли и електронни компоненти за АТМ и фалшиви български паспорт и лична карта.

Установен е и организаторът на цялата престъпна дейност - Н.В. на 35 г. - криминално проявен.

Задържано е било също едно от лицата, поставяли скимиращите устройства на банкомати - Р.Г. на 34 г. - криминално проявен и осъждан в Германия за същото.

Петимата първоначално са били задържани за срок до 24 часа. В последствие на „майсторите" В.В. и А.Ц. са били повдигнати обвинения и са били задържани за 72 часа.