Най-малко 30 души са били ранени по време на продължаващите протести на площад "Тахрир" в Кайро, предадоха световните агенции.

При сблъсъка си, протестиращите са замеряли с камъни полицията, а тя е използвала срещу тях сълзотворен газ, за да ги разпръсне.

Последните протести  вече взеха десетки жертви за няколко дни, а над 1000 души пък бяха ранени.

Хиляди граждани на Египет продължават протестите срещу военното управление в страната на площад „Тахрир" в центъра на Кайро. Те призоваха за "милионен марш" срещу военното управление в страната.

Висшият съвет на въоръжените сили на Египет се съгласи с предприемането на редица стъпки, които имат за цел да гарантират предаването на властта на цивилно, законно избрано ръководство, съобщава РИА Новости.

Споразумението бе постигнато по време на преговори между ръководителя на генералния щаб на египетската армия Сами Енан и представители на водещите политически сили в страната.

В договореността в частност се предвижда формиране на правителство на националното спасение и провеждането на президентски избори през първата половина на 2012 г.

Припомняме, египетското правителство, начело с премиера Есам Ашраф, подаде оставка. Кризата принуди Висшият съвет на въоръжените сили да покани „всички политически и народни сили" за спешни разговори.