Според бившия вътрешен министър Цветанов и разследването за подслушване в МВР, и това срещу Станимир Флоров имат една и съща цел - „политическото отстраняване на едно от силните лица в ГЕРБ в мое лице".

Марин Райков:
„Виждам една независима, амбициозна и добре работеща прокуратура."
Още...

Това по думите му съвпада с очакванията на организираната престъпност, като той заподозря и намесата на тайни общества, които държат в зависимост определени представители на съдебната система.

Коментирайки двата сигнала, Цветанов изразява учудването си от „бързината на прокуратурата", която се е заела с подслушването и с Флоров.

Цветанов намеква, че бързайки, прокурорите са допуснали грешка по време на проверката в МВР, тъй като не били инженерно компетентни и решили, че дадена информация е изтрита, а тя била само архивирана.
Ексвътрешният министър е недоволен и от бързината на прокурорите спрямо Флоров и то по сигнал от 1999 година, който е приключен и се е доказало, че няма такова нещо.

Вторият човек в ГЕРБ контрира и пита защо прокуратурата не е била толкова бърза и срещу кредитните милионери.
Той атакува и БСП лидера за изчезналите от кабинета му секретни доклади, обявявайки, че Станишев ги бил предоставил на организираната престъпност.

По думите му в момента има тенденциозно разбиване на сектора за сигурност.
„Жал ми е за усилията, които служителите положиха, за ефективна борба срещу тежката организирана престъпност, а в момента с политически популизъм се разбиват службите, и се свалят на нивото, което беше в тяхното управление (на Тройната коалиция, б.р.), за да може да постигнат политическата цел - отстраняване на Цветан Цветанов. Няма да стане", обяви категорично същият.