Моментът с шпионския скандал е избран с особено изящество.

Това коментира руският външен министър Сергей Лавров по повод на разпространената информация за ареста на 11 предполагаеми руски шпиони в САЩ.

Лавров допълва, че до този момент Русия не е получила обяснения по случая и пристигат единствено противоречиви информации.

Постоянното представителство на Русия към ООН отказва коментар по случая също, той като до този момент не е получена официална информация. Същата реакция има и посолството на Русия във Вашингтон, от където посочват, че събират допълнителни данни.

Руското външно министерство заяви, че ще иска обяснения от Съединените щати за ареста на десетината души, за които се предполага, че са членове на руски шпионски кръг.

Бившият заместник главен прокурор на Русия и настоящ председател на комитета по сигурност и безопасност към Държавната дума Владимир Колесниковобаче коментира, че в скандала в САЩ могат да се видят признаците на „шпионските страсти от Студената война" от миналото.

Колесников счита, че Русия трябва да отговори аналогично на обвиненията.
Аз не се съмнявам, че ответна реакция ще има и тя ще бъде адекватна", заявява Колесников и посочва, че не е тайна, че и в Русия продължават работата си „техните тайни служби".