В Сан Франциско пуснаха приложение за телефон, което доставя канабис за медицински цели по домовете на пациентите. Услугата е безплатна и регистрацията става бързо.

Новото приложение Еaze обещава, че поръчката ще пристига до десет минути на мястото и че клиентите ще могат да проследят движението на разносвача чрез мобилните си телефони.

"Процесът на купуване на медицинска марихуана може да бъде бавен, сложен и непредсказуем и проверките на поръчката могат да отнемат много време, като това се повтаря за всяка клиника", обосновават се от компанията, създател на приложението.

Според представител на компанията във вторник са получени няколкостотин поръчки от приложението.

Еaze иска да покрие южната част на Калифорния, както и щатите Колорадо и Вашингтон. За в бъдеще планът включва приложението да работи навсякъде в страната, където канабисът е разрешен за медицински цели. От компанията се надяват, че Eaze ще стане популярен сред хората с това, че е бързо и надеждно приложение.

"Създавайки Eaze, развихме технология, която чрез професионален опит в доставките, много по-бързо изпраща на хората нужното им лекарство", посочват от компанията, създател на приложението.