От ДПС използваха недобрия правопис и правоговор на Красимир Каракачанов, за да откажат поканата му за съвместен дебат с Лютви Местан по българска история.

Бихме участвали в дебата с него, ако той успее да се ограмоти за правоговора и правописа на думата 'мултикултурализъм', която, пак според него, е 'мултикултуризъм'(!?), се казва в позиция на ДПС.

„Мултикултурализъм е термин, който се отнася до приемането на различни културни групи, явления и характеристики в рамките на общността и нейната демография в рамките на определен регион..." (вж. Уикипедия), докато мултикултуризъм(!?) е авторство на самия Каракачанов, което е „произвeдено" от явно по-достъпното му име на вид спорт, който е свързан с демонстрация на мускули, а не на интелект, заявяват още хората на Местан.

По думите им: "Дотогава, докато г-н Каракачанов не усвои правописа и правоговора  на мултикултурализъм, достоен негов събеседник е друг негов колега от ПФ - Димитър Байрактаров, в чийто език се срещат изрази като „... дефицит на липса на недостиг...".

Т.е., ако трябва преднамерено да прибегнем до техния език и стил: "Те все още не са усвоили „фундамента на основите на темелите" на правописа и правоговора на съвременния български книжовен език", завършва подигравателно изявлението.