BMW навлиза на пазара на кросови мотоциклети с представените на Intermot в Кьолн три различни нови модела, съобщават от Speed-Press.

Също така на изложението баварците представят ексклузивна версия на модела HP2 с висококачествени детайли, наречена Megamoto. Новата G серия на BMW включва три различни модела, изградени върху една и съща идея.

Те се различават само по крайното оформление. G650 XChallenge е моделът с най-добри офроуд характеристики от трите мотоциклета. Той е и най-лекият, с тегло 144 килограма.
XChallenge има 21-цолова гума отпред и 18-цолова отзад, както и голям ход на амортисьорите.

G650 XMoto е точно обратното - кросов мотоциклет с шосейни гуми и шосейни настройки. Той има 17-цолови джанти и спойлери, подобряващи аеродинамиката при високи скорости. Заради високото ниво на обзавеждане теглото му е 147 килограма.

Третият модел е G650 XCountry, който е нещо средно между двата. И трите мотоциклета от новата G серия се задвижват от 652-кубиковия, едноцилиндров двигател, познат от F серията.

На Intermot BMW представя и HP2 Megamoto. Изграден на базата на оригиналния HP2, този модел е с пистови настройки. Той е силно олекотен, има окачване Ohlins и ауспухова система Akrapovic. Това е най-лекият мотоциклет, който се задвижва от 1170-кубиковия боксеров двигател, и съответно най-спортният от всички. HP2 Megamoto има и пистови гуми.