Тежка катастрофа е станала в столицата. Трамвай номер 10 е блъснал трамвай номер 12 отзад при паметника на Патриарх Евтимий в София, съобщава БГНЕС.

Маршрутка номер 35, която е минавала по същата трамвайна линия също е блъсната. В нея е имало около 10 души, разказаха очевидци.

Веднага на място са пристигнали седем линейки, като първата линейка е пристигнала на 4-та минута след постъпване на обаждането, поясниха от здравното ведомство.

По първоначални данни 16 души са транспортирани в три болници. Сред пострадалите има 3 деца и майка, която е била в маршрутката с бебето си.
Тежко пострадала е една жена, която първо е откарана от линейка. Очевидци разказват, че тя е пресичала на зелен светофар.

По-късно от "Пирогов" съобщиха, че 12 души са постъпили около 15.30 часа - 9 възрастни и 3 деца - момченце на 2 г. и две момчета на по 15 г.

Най-тежко е състоянието на две жени. Пешеходката Н.Д. (34 г.), с тежка травма на крака и счупване на таза. Оперирана е веднага. 23-годишната С.Т., която пътувала в маршрутката е със счупване на черепа и също е оперирана.

До 18.00 часа от „Пирогов" са освободени четирима от пострадалите - С.М. (60 г.), М.М. (19 г.), Р.С. (28 г.) и Б.С. (2 г.). За лечение са приети Л.С. (40 г), със счупена ключица. С Фрактура на таза е постъпила на лечение Р.М. (25 г.). На останалите 5 пострадали им предстои консултация с неврохирург. Състоянието им задоволително.

Двама души са хоспитализирани във ВМА, от които 1 е в шокова зала. Други двама пострадали са приети в УМБАЛ „Царица Йоана".

По информация на очевидци, вина за катастрофата има трамваят, който е минал на червено.

Към 17.20 часа движението в района е възстановено, след като беше преустановено около 14.00 часа.