Писма от граждани и неправителствени организации се получиха в Министерството на вътрешните работи, чрез които граждани изразяват възмущението си от действията на журналиста, който вчера остави кашон в метростанцията и постави на изпитание реакциите на службите на МВР.

Не искам да ме карат излишно да се страхувам. Казвам го като журналист и като председател на неправителствената организация Фондация „Спасение", посочва в писмото си Виктор Ангелоев от София.

Кому е нужно да дърпа дявола за опашката и да проверява гражданското общество по такъв начин!? Тероризмът е най-голямата заплаха днес и подобни заплахи излишно ни стресират, казва още той.

По думите му „експерименти от рода на „какво ще стане ако...?" и „дай да направим нещо", целят да се привлече повече медийно внимание и носят само негативи на своите автори.

Виктор Ангелоев е категоричен, че целта на авторите на подобни действия не е наистина да организират нещо, а просто „да извадят на светло някой, който по друг начин не може да изпъкне".

Служител в телекомуникационна компания също изразява възмущение от вчерашния инцидент в столичното метро.
Като водеща служба в антитерористичната дейност на страната искам да споделя с вас, че вчерашната бомбена провокация в метрото е крайно неприятна и абсолютно излишна. Мисля, че животът ни е достатъчно напрегнат и няма смисъл да засилваме стреса с инфантилни "проверки". Все пак в метрото има майки с деца и възрастни хора, на които само това им липсваше вчера - кашон с бомба.

Това се казва в писмото на Б. Митев.

Припомняме, че вчера столичната полиция задържа журналистът Ангел Зафиров, който остави вчера на метростанция „Сердика" кашон с бутилки с надписи "тринитротолуол", "киселина" и др. - вещества, от които според експерти би могло да се направи самоделно взривно устройство.