Надежда Нейнски обяви в предаването на БНТ "Панорама" регистрацията на гражданско сдружение "Единство", което се е случило днес в Пловдив и по думите ѝ предложението е дошло от младите привърженици на дясната идея.

Нейнски подчерта, че смисълът не е сдружението да стане партия, а да организира дебати за обединение на дясното. "Съюз "Единство" не се създаде за да се формира поредната партия", подчерта тя и допълни, че неговата идея е била да катализира усилията за обединяване на дясното.

Нейнски подчерта, че това, за което настоява, е да съществува единен политически субект въз основа на "Синята коалиция", тъй като всички в нея са осъзнали нуждата от единство. Според нея няма значение как ще бъде изграден технологически този единен съюз и кой ще е неговият лидер.

Съюзът "Единство" на Мартин Димитров, Надежда Нейнски и Ваньо Шарков днес се събра за първи път на среща в Пловдив, на която трябваше да се реши какво ще бъде бъдещето на организацията. Това стана в деня, в който СДС празнува 23 години от създаването си.