Крадец загина, след като падна от покрива на пощата в Самоков, съобщава е-79. Обирджията бил известен в града отпреди. 39-годишният Р.М.-Бомбата бил на покрива, тъй като се опитвал да открадне медната ламарина от него.

Оказало се, че преди това Р.М. отново е падал, но се спасил в клоните на близък смърч.

Тялото на падналия мъж е открито едва тази сутрин от служител на пощенската станция. Към 08:00 часа той сигнализирал за случилото се на тел. 112.

Пристигналият екип на Спешна помощ обаче единствено констатирал смъртта. До тялото на 39-годишния мъж е намерено парче ламарина с размери 70/ 30 см, а до смърча била подпряна дъската, с която се е покатерил на дървото и след това на покрива. В момента се извършва оглед на местопроизшествието.

По първоначални данни Бомбата е паднал, защото се е подхлъзнал на мокрия покрив, но по случая се води досъдебно производство.

В криминалното досие на Бомбата фигурират множество регистрации за кражби, предимно на покривна медна ламарина и метални отпадъци. Залавян е след грабежи от покрива на общината, на частна сграда, а два пъти е бил задържан на място и с ламарина, открадната от покрива на пощата. За криминалните си деяния Р.М. е осъждан общо шест пъти, веднъж с „лишаване от свобода" за година и половина.