Полиграфското изследване, което бе назначено на служителите от МВР и ДАНС, осъществявали подслушването по случая Танов, показва, че служител от Агенцията е изнесъл информацията. От звеното на СДОТО в Добрич друг служител е проявил небрежност по случая, за което ще изтърпи съответното наказание.

Това съобщи в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов, след като участва в кръгла маса, посветена на използването на СРС.

Служителят от ДАНС, който се е провалил на полиграфа, е бил на акаунта. Той и служителят от Добрич по думите на вицепремиера не са се познавали.

Министърът е категоричен, че за да се гарантира надеждността на служителите на Специализирана дирекция „Оперативни технически операции" (СДОТО) на всеки шест месеца те ще минават на полиграф.

За да се оборудват помещенията, в които се осъществява подслушването, са нужни 30 млн. лева, стана ясно още от думите на силовия министър.

Полиграфското изследване е проведено миналата седмица, като се очаква още двама служители от ДАНС да минат на детектор на лъжата.