Цените на билетите за предстоящия концерт на Боб Дилън у нас варират между 50 и 150 лева. Продажбата на пропуските стартира от 4 март. Самият концерт ще се състои на 3 юни от 20 часа в зала 1 на НДК.

Това е вторият потвърден гост, след Елтън Джон, за тазгодишния фестивал Арена Музика, организиран от София Мюзик Ентърпрайсис.

След цели пет десетилетия на сцената, Боб Дилън продължава да бъде най-влиятелната фигура в историята на американския рокендрол. Текстовете му са първите в рока, определяни като истинско литературно изкуство, стават толкова широко популярни, че не остават чужди дори за влиятелни политици от ранга на Вацлав Хавел и Джими Картър.

Чрез одухотворяването на оригиналното фолклорно звучене, Дилън възражда жанра на пишещите певци.

В средата на 90-те години, Дилън съживява концертните си изпълнения и събира една от най-добрите банди, които е имал до момента. Изпълнението му по време на Woodstock '94 е незабравимо, а по-късно същата година прави и MTV Unplugged с най-новия член на бандата си на клавири - Brendan O'Brien, продуцентът на Пърл Джем.

Дилън има възможността да свири пред папа Йоан Павел ІІ в Болония, а малко по-късно получава и наградата на Kennedy Center за цялостен принос в музиката.

През месец март, артистът тръгва на дългоочаквано светновно турне. От 11 до 29 Боб Дилън ще зарадва многобройните си фенове в Япония като последователно ще изнесе концерти в Осака, Нагоя и столицата Токио. На 31 март незабравимите му парчета ще огласят Сеул, Южна Корея. В началото на юни Боб Дилън ще посети и Стария континент.