По-малко от час и половина след започване на срещата между лидерите на партиите в Реформаторския блок, от пресцентъра разпространиха съобщение, че е взето единодушно решение за единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред Централната избирателна комисия.

Самото подписване на споразумението между петте партии от РБ ще стане до края на утрешния ден, съобщиха от пресцентъра.

Съобщението потвърждава предварително обявената преди среща нагласа на лидерите, въпреки острите реплики, които се размениха в последните дни, след като вчера Радан Кънев, Николай Ненчев и Корман Исмалиов „хвърлиха бомба" на обща неделна пресконференция, обявявайки, че техните формации са постигнали съгласие.
Още тази сутрин обаче формациите от РБ се разбраха за "среща на върха" в централата на СДС.

Както влезе позитивно, така и излезе от срещата лидерът на ДБГ Меглена Кунева и потвърди пред чакащите медии новината: „Всичко е наред".

По повод липсата на Радан Кънев на срещата, тя обясни, че той все пак е имал свой заместник - „Не виждам нищо странно в това". От коментара й стана ясно, че до часове подписването ще се случи.

„В безопасната страна на споразумението сме за единна регистрация", подчерта Кунева и се обяви за това, РБ да прерасне в единен политически субект, а по мнението й се вървяло в тази посока.

След като медиите „освободиха" Кунева, тя и отсъстващият от срещата Радан Кънев се сблъскаха случайно на тротоара пред Синята централа.
Оказа се, че лидерът на ДСБ е предупредил, че ще закъснее с един час и остана доволен, че споразумението е постигнато и в негово отсъствие.

Според него е постигнато във великолепно темпо на разговорите между партньорите в РБ. Такива новини идват бързо, изтъкна Радан Кънев.

Отивам горе да работя по самото споразумение, посочи тъмносиният лидер.

Той изтъкна, че е бил сигурен в днешния изход. „Понякога е нужно само малко да се побутне", отчете Кънев и обобщи: „Драма няма. В нито един момент не съм се чувствал драматично."