Най-култовата испанска група „Чамбао" пристигат в България по покана на Агенция „Прима" и ще представят своя уникален „фламенко чил" стил, който те успешно наложиха на световната музикална сцена. В него те използват цялото богатство от фламенко хитове, румба, карнавални песни, за да ги претоворят през звуците на електронната музика. „Това не е чисто фламенко, заявяват от групата, това е чисто „чамбао" - изцяло нова визия, нова посока и начин да направим фламенкото по-достъпно за повече хора".

Певците от групата са Мария дел Мар Родригес - „Ла Мари" и Едуардо Касань - „Ел Еди", като „Ел Мари" е композитор и вокал на групата. Тя е известна, освен с невероятния си глас, и с навика си винаги да пее боса. „Горещите" от чил-аут състава имат продадени вече 90 хил. копия от албума си „Фламенко чил" в 20 страни. И не е случайно - усетил перспективността на музиката им, зад гърба им застава музикалният гигант „Сони". „Чамбао" са носители на наградата за Най добра музикална иновация.

 „Чамбао" се „ражда" през лятото на 2001 година в Малага, в известната „Нощ на Сан Хуан". Това е символното посрещане на лятото, когато хората от тази най-южна част на Испания изграждат покривни конструкции от различни материали - дърво, палмови клонки, които предпазват от слънце, вятър и дъжд. „Чамбао" буквално означава „сламен покрив".

През септември „Чамбао" ще пеят в Барселона и на следващия ден след концерта си в Испания, пристигат в София. Те ще ни омайват с музиката си още същата вечер - на 23 септември в НДК.