Ръстът на цените на някои стоки е твърде висок и несъпоставим с проблемите, с които се сблъска страната.

Коментарът е на руския президент Владимир Путин, който все участие на национална среща на губернаторите и кметовете на регионалните столици.

"Не може на никого да се позволи да спекулира с тези, а и с каквито и да е било проблеми. Ръстът на цените и тези проблеми са несъпоставими един с друг", казва още Путин.

Той призова губернаторите и местните власти да взимат своевременни мерки, за да не допускат спекулации, които провокират ръст на цените на стоките от първа необходимост.

По-рано днес главният прокурор на Русия Юрий Чайка съобщи, че резултатите от проверките на цените на някои хранителни продукти и лекарства показва, че те са нараснали с 400% в последните няколко месеца.

Президентът на Русия Владимир Путин призова всички политически и обществени сили в страната по-често да се срещат с обикновените граждани и да им обясняват какви са приоритетите на страната и на съответните региони.

"Представители на партиите и обществените организации са длъжни максимално да се концентрират на решаването на текущите проблеми, но е необходимо по-често да се срещат и с хората, да водят с тях постоянен диалог и активно да работят със средствата за масова информация", обяснява Путин.