БСП внася поредната порция сигнали в комисията на Яне Янев за корупцията по високите етажи на властта.

Червеният общинар в СОС Жельо Бойчев дава земеделския министър Мирослав Найденов на комисията „Янев" заради злоупотребите в Екоравновесие още от времето, когато той е бил начело на общинското предприятие.

Доклад, разпореден от столичния кмет Йорданка Фандъкова за състоянието на Екоравновесие показва злоупотреби там. Периодът на проверката обхваща януари 2009 - април 2012.

Става ясно, че предприятието е възлагало обществени поръчки с ясен победител.
Място в далаверите намира и строителството на приюта за кучета в Долни Богров, което се осъществява на частен имот на Димитър Георгиев. Освен това според Бойчев приютът е съмнително скъп.

Социалистите дават шанс на новия главен прокурор Сотир Цацаров да покаже, че всички са равни и да проучи далаверите в Екоравновесие.

Коалиция за България иска оставката на Мирослав Найденов, информира Петър Курумбашев. Ние искаме неговата оставка за цялостно творчество, допълни той.
Депутатът коментира, че вместо да се строи приют в Долни Богров за безстопанствени кучета, по-евтино щяло да излезе на СО да им купи един мезонет в центъра на София.

Този министър е емблема на това управление, категоричен е Петър Курумбашев.
Според него не случайно премиерът и земеделският министър са толкова близки, защото корупционните схеми от СО двамата пренесли в управлението на държавата.
Мая Манолова пък дава сигнали на Яне Янев за заменките по морето.

Стана ясно обаче, че днешното заседание на комисията „Янев" се отменя, тъй като Станишев, който трябваше да бъде изслушан е в Египет по линия на ПЕС.