Задържаха мъжа, поставил взривно устройство на автомобил в с. Коларово, съобщават от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена от служители на отдел „Контратероризъм" - ГДБОП, съвместно с колегите им от СБОП - Благоевград.

Припомняме, в събота стана ясно, че в личния автомобил на кандидат-депутата от Коалиция за България и общински председател на БСП в Петрич Димитър Капитанов е открита бомба.

На 11 май около 4 часа сутринта е получен анонимен сигнал за извършващо се противозаконно отнемане на лек автомобил на територията на селото.
Пристигналият на мястото полицейски екип заварил колата, а на предният й капак има поставено самоделно взривно устройство. Служители на СДОТО обезвредили самоделката.

В хода на проведеното от антимафиотите разследване е установен извършителят - 25-годишен криминално проявен с инициали К. Г.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК (За притежаване на взривове, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия или боеприпаси, без да разрешение), по който се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години. По случая работи Районната прокуратура - гр. Петрич.
К. Г. е задържан за срок до 72 часа и срещу него са повдигнати обвинения. Работата по разследването продължава.