Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, е поискал промяна на мярката му за неотклонение.

Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БТА.

Причината Баретата да поиска промяна на мярката е, че иска да стане застъпник на кандидат-депутата Ивайло Дражев. Дражев е мажоритарен кандидат на партията "Обединение на българските патриоти".

Професор Абаджиев от "Обединение на българските патриоти" беше категоричен, че за застъпник на кандидата Ивайло Дражев, Златомир Иванов - Баретата не е одобрен от партията и затова не би могло и това да стане.

„Ивайло Дражев сам и на своя глава е посочил свой застъпник. Ивайло Дражев е от гражданските листи. Но ние имаме устав и правилник, според който това трябва да бъде съгласувано в централата", обясни Абджиев и допълни, че е разбрал от медиите за Баретата и веднага говорил с прокурор Кокинов.

Освен това е изпратено и писмо с изходящ №107 до РИК Бургас, с което процедурата се обжалва.

"Не може да стават нещата по този начин, ние защитаваме закона и правилата", коментира Абаджиев и посочи, че срещу партията му в момент се провежда активно мероприятие
„Ние вървим много силно напред, но никой няма да ме спре", каза Абаджиев. Според него резултат от институциите ще има едва след изборите, ако изобщо има такъв.

Молбата е внесена в Софийския градски съд.

Златомир Иванов бе задържан на 6 февруари тази година.
Той бе обявен за национално издирване по подозрения за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Барерата бе задържан и във връзка с убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов, както и за стрелбата срещу покойния Антон Милтенов-Клюна, Радослав Велков и Димитър Вучев-Демби.