Военен застрелял съпругата си, а след това опитал са се самоубие. Битовата драма се разиграла във Враца пред очите на двете деца на семейството, съобщава „Конкурент".

По първоначална информация 32-годишният военен Валери Калчев снощи се е скарал със съпругата си Клавдия, а тази сутрин я е застрелял.
След това захапал дулото на пистолета и опитал да се самоубие. Състоянието му е критично. Цялото му лице е раздробено, като е получил и други тежки разкъсвания.

Трагедията станала в блок 62 в ж.к. „Сениче" в областния град. След като получили сигнал пазителите на реда нахлули в апартамента.
Те намерили и извели затворените в съседната стая две деца, които треперели и били уплашени. Едното детенце е на годинка и седем месеца, а другото на 5 години. Те вече са закарани при близки на семейството.

32-годишният Валери Калчев е военен служител в поделението в Долна Митрополия. Там е преместен след като врачанското поделение е закрито. Брат му Мариян Калчев е бивш дознател.

В момента за Враца пътуват военни от Долна Митрополия.

По информация на „Нова телевизия" Валери Калчев и съпругата му били разведени, но отново се събрали. Съседи ги чували понякога да се карат.

Според информация на БиТиВи Валери Калчев е участвал в две мисии в Ирак, като станал затворен в себе си, след като се върнал в родината. Съседи твърдят, че бил много ревнив, семейните скандали били чести и понякога посягал на Клавдия. След днешния опит за самоубийство първоначално Калчев е бил настанен във врачанската болница, а по-късно е бил прехвърлен за лечение в София, но лекарите не дават никакви гаранции за живота му.