ПОСЛЕДНО: Убиецът на двамата журналисти, Вестър Лий Фланаган, се е прострелял на междущатска магистрала 66, докато е преследван от полицията,  приет е в болница в критично състояние.
Няколко часа след приемането му в лечебното заведение беше съобщено, че е починал.

Двама американски журналисти от телевизионния канал WDBJ в щата Вирджиния бяха убити по време на живо предаване.

Загиналите са репортерът Алисън Паркър на 24 години и 27-годишният оператор Адам Уорд. Стрелбата е открита по време на тяхно интервю в търговския център "Бриджуотър плаза" в град Монета.

Интервюираната жена е била ранена, като животът й е вън от опасност, макар че се нуждае от операция.

Алисън Паркър тъкмо започва интервю за туризма в търговския център, когато прокънтяват осем изстрела, камерата се завърта и пада на земята, записвайки писъците на репортерката и интервюираната жена.

Паднала на земята, камерата заснема стояща отстрани човешка фигура с маска на лицето. Това вероятно е образ на стрелеца, който очевидно държи пистолет, пише БиБиСи.

Впоследствие стана ясно, че това е Вестър Лий Фланаган, бивш репортер в телевизията, уволнен преди време. Според губернатора на Вирджиния убиецът бил "недоволен служител".

Според някои източници чернокожият Фланаган е имал расистки мотив за убийството. Фланаган е написал в "Туитър", че Алисън Паркър е "направила расистки коментари". Профилът му към момента е блокиран.

Той е заснел убийството и е качил кадрите в акаунтите си в "Туитър" и "Фейсбук".

Фланаган

Телевизионният канал е част от бизнес структурата на CNN.

Това било последното участие на Алисън Паркър в сутрешната програма на телевизията. Журналистката дори планирала да го отпразнува и била донесла в студиото балони за партито по повод последното си участие в ранното предаване.

Двойното убийство е извършено, докато телевизионният канал е излъчвал пряко в ефир