Група, близка до Ал-Кайда, пое отговорност за последните атентати в иракската столица Багдад, които отнеха живота на над 160 души, съобщи СиЕнЕн.

За момента властите в Ирак не потвърждават информацията, но посочват, че разследването на кървавите взривове продължава.

СиЕнЕн допълва, че сочената за близка до Ал-Кайда група е съобщила, че е автор на атаките на сайта си. В него тя е посочила и че е организирала и двете идентични атаки в Багдад през август.

Припомняме, тогава при серия взривове и минометен обстрел загинаха над 95 души, а стотици бяха ранени. Атаките бяха в близост до Министерство на финансите и Министерството на външните работи.

CиЕнЕн цитира и думите на иракския премиер Нури ал-Малики, който посети района на последните експлозии. Той заяви, че предстоящите избори в страната ще изпратят категорично съобщение до авторите на атаките.

Тези малодушни атаки няма по никакъв начин да повлиaят на решителността на народа на Ирак да продължи своята битка срещу терористите от Ал-Кайда, се казва в официалното становище на премира