Николай Бареков ще поиска назначаване на човек в ЦИК от квотата на „България без цензура". Това обяви самият той пред журналисти след проведените консултации при президента.

Утре в 10.00 часа ББЦ ще се срещне с държавния глава по темата за приоритетите на служебния кабинет.

Две са партиите, които могат да подкрепят актуализация на бюджета в пълния вид - ДПС и ГЕРБ, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той настоява двете партии да декларират днес или в понеделник, че ще носят отговорността за актуализация на бюджета.

По думите на Бареков, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се страхува да не го нарочат предварително, че прави коалиция с Местан, т.нар. коалиция „Бостан". Ексжурналистът посочи, че и Реформаторският блок се е „присламчил" към тази позиция - „за" пълна актуализация на бюджета.

Лидерът на ББЦ коментира, че с гласове на ГЕРБ и ДПС има 130 гласа за актуализация. Той обясни подкрепата си за актуализация на бюджета само на НЗОК с това, че не са съгласни с „постановката" на ГЕРБ и Борисов, че това е бюджетът на Орешарски. „Това е бюджетът на служебното правителство и бюджетът на следващото правителство", коментира Бареков.

Той определи като катастрофално положението в здравеопазването, а състоянието на енергетиката -  във фактически фалит. По думите му към днешна дата българският народ е изправен пред дилемата дали да гласува за партии, които да правят сериозни реформи или за такива, които искат да наливат пари.

Който иска да прави реформи, той трябва да бъде готов да прави реформи и след това да налива пари в тези сектори, смята лидерът на ББЦ.