Няма никакво съмнение, че убийството на Борис Немцов е организирано от западните служби, които се стремят на всяка цена да предизвикат вътрешен конфликт в Русия.

Това написа в свой коментар в Instagram лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров.

По думите му, организаторите на убийството са целяли целият свят да обвини руското ръководство и това да предизвика вълна от протести.

Такава е тактиката на западните служби - първо се сближават с човека, наричат го приятел на Америка и Европа, а после го жертват, за да обвинят в това политическото ръководство, примери много, пише още Кадиров.

Той изтъква, че не трябва да се забравя и ненавистта на Киев към Русия. Именно ръцете на украинските спецслужби са могли да приведат в изпълнение присъдата, произнесена срещу Немцов в някоя западна столица, се казва в коментара на Рамзан Кадиров.

Той припомня в същото време, че в момента Немцов не е бил реален претендент за властта. Той е бил необходим на властите като опозиционер, който формално е, но реално не е сред лидерите на така наречената опозиция.

Кадиров изразява увереността си, че властите са много заинтересовани да разкрият убийството и накажат виновните. Преди всичко Борис Немцов е руски гражданин, а посегателството срещу граждани на Русия трябва да се наказва сериозно, завършва коментара си Рамзан Кадиров.