Скандални реплики си размениха в кулоарите на парламента Волен Сидеров и Яне Янев.

Сидеров обвини Янев, че е зависим, защото имал хомосексуални наклонности и бил кукла на конци, дърпана от Алексей Петров.

Запитан за сексуалната му ориентация, Янев заяви: „Съжалявам, че Волен е толкова долен. Аз винаги съм бил и ще си остана хетеросексуален и той може да пробва, като доведе Капка."

Янев изрази възмущение, че една по думите му крайно националистична, ретроградна партия формира цялостната политика в държавата и каза за лидера й Сидеров - „Съжалявам този човек, за неговото безплодие, политическо и друго."

Янев каза, че той няма абсолютно никаква връзка с Петров и че има връзка между Алексей Петров и Волен Сидеров.

„Ясно е, че този който говори, говори с гузната си съвест", коментира Янев и добави: „В отсрещния хотел (Радисън) е проведена среща с въпросния господин Петров и има и други хора, които знаят подробностите."

По думите му, България 20 години се управлява от кукли на конции е ясно че РЗС е единствената извън системна партия.

В този момент, влизайки в пленарната зала, Волен Сидеров се приближи към даващия изявлението Янев и това изостри напрежението между тях и съпартийците им.
Димитър Абаджиев високо заяви пред Сидеров и специално повтори, че Атака е антисемитска, ксенофобска партия.

Сочейки към Сидеров и приближените му Янев заяви: „Това е лицето на днешното управление - така изглежда правителството на Бойко Борисов и основния му коалиционен партньор Волен Сидеров".
Янев съобщи, че Сидеров е опитал преди 10-тина дни да си издейства от РЗС съдействие „Атака" да бъде приета в Съюза на европейските консерватори, но му било заявено, че това е абсурд.

Вероятен повод за гневния им сблъсък са телевизионни изяви на Яне Янев или пък днешната среща на групата на РЗС в парламента с политически секретари на посолства на САЩ, Израел и др, на която РЗС са споделили вижданията си, че в България се прилагат политически репресии спрямо тях. Янев също обвини Волен Сидеров, че се е опитал да нахълта по време на срещата, за да обяснява, че от РЗС го злепоставят.

Янев изрази разбиране по отношение на загрижеността на турското външно министерство по въпроса за референдума за новините на турски език. Янев е категоричен, че идеята за такъв референдум е абсурдна и по този начин се помага на Ахмед Доган.

„1999 година Ахмед Доган беше категорично противвъвеждането на новини на турски език", изтъкна Янев припомни, че Доган има интерес да капсулира турската общност и да я информира чрез медии от Турция или медии, контролирани от него.

Председателят на парламента Цецка Цачева каза, че в деловодството нямо постъпило официално предложение за провеждане на референдум за новините на турски език и не се ангажира с прогноза кога би се провел такъв референдум.

По повод скандала между Сидеров и Янев, Цечева направи специално изявление от парламентарната трибуна, предупреждавайки депутатите, че подобно поведение няма да бъде толерирано
„Всеки депутат е отговорен за поведението си и може да бъде търсена отговорност от комисията по парламентарна етика, напомни Цечева.
Днес комисията по парламентарна етика ще бъде сезирана.