Джохар Царнаев, оцелелият заподозрян за бомбения атентат в Бостън, е преместен от Медицинския център Beth Israel Deaconess в затвор.

Той е преместен във Федералния Медицински център Девенс към Бюрото по затворите във Форт Девънс, Масачузетс, според съобщение на Американската щатска служба, предаде СиЕнЕн.

Припомняме, Джохар Царнаев и брат му Тамерлан Царнаев, който бе убит от полицията при преследването им в щата Масачузетс, са заподозрени за подготвянето и осъществяването на бомбения атентат миналият понеделник в Бостън. При него загинаха трима души, а над 280 души са ранени.

Вчера официални лица в Ню Йорк обявиха, че двамата заподозрени са планирали да пътуват до Манхатан и да поставят експлозиви на Таймс Скуеър.

Те информираха, че Джохар Царнаев казал пред разследващите, че двамата са планирали да отидат на 18 април в Ню Йорк и да поставят подобни експлозиви ( тръбни бомби) в тенджери под налягане, които използваха на Бостънския маратон.

Преди седмица Джохар бе открит тежко ранен в лодка в двор на къща. Срещу него са повдигнати обвинения за използване на оръжие за масово поразяване.