ГЕРБ удря с нов вот на недоверие правителството на Пламен Орешарски, като този път „куршумът" срещу политиката е в Сектор „Сигурност".

На особено дълъг брифинг експремиерът Бойко Борисов определи в кулоарите на Народното събрание всичко, което се случва в тази система като слабо, а управляващите показват само толкова много провали по отношение на сигурността.

ГЕРБ иска възстановяване на ГДБОП и орязване на ДАНС
Още...

Борисов не е забравил за бежанците у нас, като е сигурен, че те са си тук, пак са си по градовете, пак са си и по джамиите.

Лидерът на ГЕРБ упрекна обаче медиите, че се опитват да прикрият проблема с нелегалните имигранти в страната ни. "Изведнъж беше бум, всеки ден всичко само това правеха, а сега се едно се изпариха", недоволства Бойко Борисов.

Бежанците не са обаче единственият проблем за герберите, тъй като те са притеснени и от безпардонното подслушване. Председателят на ГЕРБ попита защо управляващите са толкова спокойни, че излизат разговори само на ГЕРБ.
"Те да не би да не разговарят? Да не би, когато излъчват областни управители, министри, да не водят такива преговори или пък да нямат такива срещи? Да не би преди да стигнат до прегръдка и целувка...Нима така спонтанно се срещат на Орлов мост?", продължи с въпросите Борисов.

С. Станишев:
Какво ще защитават ГЕРБ, това, че МВР се превърна по тяхно време в партизирана институция и инструмент за репресия на бизнеса?

Детски са обясненията на БСП и ДПС по отношение на изтеклите лични разговори, по думите на Бойко Борисов, за това, че записите не са дело на МВР или на ДАНС, а на частни структури.
"По смисъла на закона тези структури са организирани престъпни групи", отбеляза експремиерът.

Междувременно Борисов обяви във Фейсбук по повод пореден компромат срещу него, че за последен път се обяснява за компромати, свързани с личния му живот и дома му.

Става въпрос за интервю на Йордан Бонев - един от хората на Петното, според което Борисов ги поканил в дома си в Банкя и три часа ги увещавал да радикализират протеста срещу кабинета и да ударят Бареков, срещу което им давал крупна сума.

По този повод Борисов коментира - тези хора първо обсаждаха дома ми, после ме търсеха месеци наред.
Междудругото всекидневно си пиша във Фейсбук с много и най-различни хора, без да ги познавам. Но тъй като очаквах подобен сценарий, затова си пазя цялата кореспонденция от Фейсбук.

От нея става ясно, че не е канил петното и негови хора. В същото време Борисов пуска снимки как Николай Бареков разговаря с Бисер Миланов-Петното.

Според лидера на ГЕРБ всичко това е пореден опит да се отклони вниманието на хората и да се измести темата чрез една очевидно месеци наред планирана поръчка.

Отклоняват вниманието на българите от безпрецедентния скандал как фамилия Станишеви връща пари на Европарламента заради съмнения за далавера; как тихомълком искат да застроят Странджа; как ДПС, БСП и Атака дружно отхвърлиха искането на ГЕРБ за анкетна комисия за Христо Бисеров и т.н.

Като други мотиви за атаката на ГЕРБ с вот на недоворие срещу правителството по тема "Сигурност" Борисов посочи разбитите служби, както и контрабандата у нас. Средата на февруари ще бъде моментът, когато опозицията ще внесе поредния си вот на недоверие.

По-весела щяла да бъде държавата според Борисов, ако хората имат възможността да научават всичко, което се случва в лявото политическо пространство.

Лидерът на ГЕРБ призна, че последните дни се е наслушал и нагледал на много интересни еволюции и упражнения в говореното, а именно, че "когато една партия се цепи с най-знаковите й фигури, това би било разширяване, а когато са гласували да изключат някого, това било самоизключване".

Местан: С новия вот на недоверие Борисов прави капан на Цветанов
Още...

"Видях, че всъщност с двете листи БСП не се разширява, а се разпада", повтори Бойко Борисов и заяви, че не иска същото да се случи и с неговата партия ГЕРБ.

Попитан дали със създаването на формацията АБВ и явяването й със самостоятелна листа на евроизборите столетницата ще стане по-слаба, Борисов отговори - "те толкова години са били все заедно и това не ни е попречвало да ги побеждаваме".

Бившият премиер обеща, че ще участва в следващото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност към президента на каквато и да е тема и се надява там да има консенсус.

Бившият премиер отрече неговата партия да има каквото и да е общо с продължилата само три дни „Окупация номер 2" на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Опитите да ни прикачат студентските окупации са много жалки", отсече Бойко Борисов. Той дори е изразил ясна позиция, че е против подобни окупации, тъй като политиката на ГЕРБ е да гради държавата.

Председателят на ГЕРБ припомни и за откритото си писмо до ректора на СУ, оповестено вчера.

От изказването на Борисов стана ясно още, че бившите управляващи са силно притеснени от това, че правителството може да изтегли нов държавен заем от 3 млрд. лева.

"Когато прочетох за нови три милиарда дълг, помислих, че това е някаква шега. Вчера от Финансовото министерство излезе една информация, че емитират дълг за нови три милиарда и днес може би ще мине на Министерски съвет", призна Борисов и коментира, че ако това се случи и мине, докато в парламента се джафкат по различни теми, които нямат абсолютно никакво значение, милиардите дълг се трупат.

Експремиерът го е яд много от това, че той четири години е държал такава финансова дисциплина, не е фалирала държавата и то дори в най-тежкото положение на целия Европейски съюз. "България влиза в кризата с тези нови дългове, които трупат", предупреди още Бойко Борисов.