Журналистът Иво Инджев е напуснал БиТиВи, съобщи БТА.
Според някои информации журналистът се е разделил с медиата по взаимно съгласие, според други - е бил уволнен.

През последните години известният наш журналист водеше в ефира на телевизията неделното коментарно предаване "В десятката".

Припомняме, в последното предаване на 8 октомври Инджев съобщи за получен имейл с информация за недвижими имоти, притежавани от президента Първанов.
Това предизвика незабавна реакция от страна на предизборния щаб на Георги Първанов, които пределиха казаното от Инджев като клевета.

Изпълнителният директор на медиата Албърт Парсънс заяви, че въпреки големия си безспорен професионален опит и заслужена популярност, водещият на "В десетката" си позволил грубо нарушаване на журналистическата етика и основни принципи на сериозната журналистика.

"Изразявам дълбокото си съжаление от факта, че миналата неделя - 8 октомври - увашаваният и лично от мен журналист погази правилото за непубликуване на непроверена информация при това от анонимен източник.
Редакционната политика на Би Ти Ви не си е позволявала и няма да си позволи никакъв компромис с нарушаване на световните стандарти за журналистическа етика и морал", е категоричната позиция на Парсънс.

Телевизията още днес е намерила заместник на "В десетката". Николай Бареков за две недели - тази и следващата, ще води на живо студио "Избори 2006" от 10.30 часа.