Довереният човек на Николай Бареков Росен Петров и други от хората му в партия "България без цензура" дойдоха тази сутрин в Народното събрание, за да търсят "чисти ръце" в българската политика и да популяризират тази операция на Барековата партия.

В сградата на властта обаче влезе само бившият телевизионен водещ, който обясни, че момчетата на партията са носели агитационни материали. "Това са снимки на г-н Бареков и явно ги е страх г-н Бареков да попадне в парламента дори и като снимка", заподозря пред журналисти Петров, но все пак се закани, че Николай Бареков ще влезе през октомври в Народното събрание. Росен Петров прогнозира, че на 25 май ще бъде сложен краят на настоящото правителство.

В коментар на разказания минути по-рано виц от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според който - "Новият вътрешен министър никой няма да може да го води за носа", Росен Петров призна, че това е хубав виц.

"Г-н Бойко Борисов стана главен секретар, като преди това беше пожарникар. Аз съм бил разузнавач първа степен, така че в някои области съм по-компетентен от него. След като един пожарникар е могъл да ръководи тайните служби, един разузнавач дали може да ги води", попита реторично заместникът на Бареков.

Росен Петров продължи биографията си, като заяви, че не е бил в политиката много време, не се е виждал с Делян Пеевски, не е държал парите на държавата в една определена банка. "Трябва да се прегледа Борисов и Цветанов богати ли са, бедни ли са, защото те се отказаха по-бедни от мен, пък аз се оказах един прост вече бивш водещ. Нали не вярвате на това? Нали виждате джипа отвън с многото лампи? На кой е този джип?", посочи още ексжурналистът.

От името на партия "България без цензура" той увери, че нямат намерение да правят парламентарна група. "Индикации има, но ние не искаме да правим група, защото този парламент няма да съществува", се зарече Росен Петров и отново прогнозира, че скоро ще има нови парламентарни избори.

Малко по-късно - в изявление до медиите, Росен Петров обяви, че ще подаде жалба в Комисията по дискриминация за това може ли един български политик да обижда един обикновен български гражданин за това, че има физически недъг.

Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов, се казва в изявлението.

Мисля, че поведението на г-н Борисов е недостойно и не отива на един човек, който имаше званието генерал. Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал, коментира още Петров.

Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел, но явно, както той самият е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя.

Доскорошният депутат от БСП и вече един от гласовете на Бареков в парламента, Румен Йончев, се учуди от това, че не всички хора на "България без цензура" бяха допуснати в НС, за да раздадат материали за операцията "Чисти ръце".

"Тогава, когато искаме за запознаем депутатите с нашия законопроект, това не се случва, защото те просто не могат да влязат", подчерта Йончев и попита дали операция "Чисти ръце" ще може да проникне в този парламент или ще трябва да изчака до следващия, когато вратите ще бъдат отворени.

Независимият народен представител ще се оплаче за това на ръководството на парламента.