Въоръжени лица убиха седем души в пакистански военен лагер в град Гужрат. Същевременно хиляди ислямисти прекараха нощта, придвижвайки се от града към столицата, за да протестират срещу неотдавнашното решение на правителството да възобнови линията за доставки на НАТО в Афганистан, съобщават служители по сигурността, цитирани от АП.

Полицията търси виновници и не е ясно дали протестиращите ислямисти са замесени, заявиха официални лица от армията и полицията, пожелали анонимност.

Лагер в покрайнините на източния град Гужрат е бил нападнат около 05:20 ч. тази сутрин по-малко от час след като лидерите на протестното движение "Защитата на Пакистан" произнесоха речи в града.

Групата oт 8 000 поддръжници, която включва твърдолинейни ислямистки политици и религиозни лидери, отпътува от град Лахор в неделя с 200 превозни средства, за да пропътува 300 км до Исламабад. Те прекарали нощта в град Гижрат, който се намира на средата на пътя им. Те планират провеждане на протест пред парламента в столицата в понеделник

Нападателите на военния лагер са били около шестима въоръжени мъже и са се придвижвали с кола и мотоциклети. Те са убили шестима войници в лагера и един полицай, който се опитал да ги залови след бягство. Трима други полицаи са били ранени.

Нападнатият военен лагер е създаден, за да търси отломките на хеликоптера, който се разби в района наскоро, съобщават длъжностните лица.