За БСП оставката на председателя на ДАНС Владимир Писанчев не стои на дневен ред. Това мнение изрази социалистът Ангел Найденов пред журналисти в парламента.

Припомняме, по-рано реформаторите поискаха оставката на председателя на ДАНС. Мотивите им са, че не са останали доволни от изслушването му за акцията за радикален ислям. Пред журналисти ген. Атанас Атанасов коментира, че от изслушването на Писанчев не са могли да разберат дали в България има спящи клетки на радикален ислям. „Но разбрахме, че има една друга спяща клетка и тя се казва ДАНС", заяви той.

Ангел Найденов смята, че случващото се в последните дни във връзка с радикалния ислям е извънредна ситуация и според него има заплаха за националната сигурност в този аспект. По думите му, оценката, която реформаторите дали на Писанчев, почивала само на база на последната акция. В този смисъл не мисля, че има основание. Централният въпрос изобщо не е оставката на председателя на ДАНС, категоричен бе социалистът.

По повод това дали акцията е закъсняла, Ангел Найденов не можа да даде категорично мнение, но посочи: „Всички сме закъснели по отношение на анализите, които трябва да бъдат направени за рисковете, които произтичат от разпространението на екстремизма, радикалния ислям, джихадистките призиви и всякакви усилия за набиране на последователи в подобни структури".

Според Найденов трябва да се разработи цялостна система от мерки. Той очаква по-сериозно включване по темата от съветите по сигурност към Министерския съвет и Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при оценката на тази заплаха.