Ще започна на чисто с ГЕРБ и правителството. Това заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин, запитан от news.bg как, ако стане държавен глава, ще подобри комуникацията между Дондуков 1 и 2.

Днес партиите от Коалиция за България подписаха споразумение за съвместно участие на президентския вот.

Калфин бе категоричен, че ще намери общ език с кабинета за дневния ред на обществото и важните въпроси за нацията, сред които екологията и доходите на хората.

Цветелин Кънчев:
„Избори без цигани е като джаз без негри".

Бившият външен министър изрази увереност, че ще успее да достигне поне ниво на минимално съгласие с правителството. Разделянето на нацията не води до добро, изтъкна той. Кандидатът за президент на левицата е сигурен в успеха й на изборите.

Калфин допълни, че предлага алтернатива на досегашното управление, на агресията и на липсата на диалог. Той ще се противопостави на големия политически монопол на Бойко Борисов, в замяна на което предлага диалог и сътрудничество.

Лидерът на БСП Станишев вижда развитието на Ивайло Калфин на три етапа - Калфин като обединител на левицата, след това като обединител на втори тур на избирателите и не на последно място - обединител на нацията като държавен глава.

България има нужда от своя нов Ивайло, заяви от своя страна Георги Анастасов от Българска социалдемокрация. Александър Паунов от Комунистическата партия на България също е убеден в успеха на изборите на Коалиция за България, която по думите му е мерцедесът в българската политика. Още от сега той е готов да отвори победното шампанско.

Минчо Минчев от партия Нова Зора заяви от своя страна, че Калфин ще се противопостави на лицето на либералстващия фашизъм и на геноцидно изтребителния модел на управление.

Цветелин Кънчев, председателят на Евророма, цитира реплика от сериала „Столичани в повече": „Избори без цигани е като джаз без негри". Според него обаче солистът трябва да се сработи с оркестъра - нещо, което Калфин ще постигне.

За момента не е ясен кандидатът за вицепрезидент на БСП.