С мощни викове „За България - свобода или смърт", „Мизия, Тракия, Македония",  „Цариброд и Босилеград отново в България" около 150-200 симпатизанти на ВМРО заявиха, че „българите не са забравили и няма да простят ньойския диктат".

С традиционно факелно шествие войводите отбелязаха 92 години от подписването на Ньойския договор.

Шествието тръгна от паметника „1300 години България" пред НДК, премина по „Витошка" и продължи по жълтите павета до Паметника на незнайния воин. Колоната бе предвождан от огромен български трибагреник и знамето на ВМРО. Редом със знамената бяха лидерът на партията Красимир Каракачанов и неговият заместник  Ангел Джамбазки.

Участниците в шествието огласиха центъра на София с викове „Ура", „Долу Ньой",  „Искаме реванш", „България отново на три морета" и „Сърбите по пет на нож, граница с Хърватска". Те бяха разпънали огромни транспаранти „ВМРО: Македония е българска" и „Над Дойран все още се носи българското „ура".
Войводите развяваха и огромни знамена с ликовете на Гоце Делчев Васил Левски, ген. Христо Луков.

Първа спирка на шествието беше площадът между Министерския съвет и президентството, където Ангел Джамбазки държа импровизирана реч.  Той подчерта,  че хилядите наши сънародници, останали извън пределите на родината след подписването на „този престъпен договор" не са забравени.

„Не са забравени и няма да бъдат забравени и патриотите от Катуница, тъй като навсякъде около нас има по един катун." - заяви Джамбазки и изрази съжаление, че тези две сгради „винаги са празни по отношение на българските национални въпроси".

След това шествието продължи към Паметника на незнайния воин със запалени факли, знамена и гърмежи от бомбички. Там Ангел Джамбазки призова българското  правителство да не се грижи за правата на хората в Мианмар, а за „нашите братя  българи, останали извън черните граници на Ньойския окоп".

„Ние сме тук, за да изразим нашата подкрепа за тези хора и за да търсим подкрепа за тях. Знаем, че управляващите не се интересуват от това. Ние ще продължим да им  даваме кураж и се надяваме, че ще дойде време, в което нашата борба ще се превърне в  борба на цялата българска държава." - допълни зам.-председателят на ВМРО.

Лидерът на движението Красимир Каракачанов също изрази своето недоволство от поведението на българските правителства до момента относно съдбата на българите в  Западните покрайнини.

„През 1919 г. нашите малки и злобни съседи, както и онези, които в момента ни се пишат съюзници в ЕС, наложиха на България един диктат и над 2 милиона българи бяха оставени на произвола на съдбата." - заяви той, като добави, че над 90 години българите в тези райони са подлагани на унижения, изтребление, преследвания и уволнения.

„92 години къде са тези миротворци, които минават за наши съюзници? Къде са нашите правителства, които знаят само да повтарят като папагали, че няма нужда от  национализъм и че всички ще живеем в един общ дом?" - запита Каракачанов.

По думите му, това са приказки от времето на комунизма.

„Ние сме български патриоти, които не искаме България да бъде затрита. Ние не искаме в нашата родина да ни карат да  се чувстваме като малцинство. С тези наши действия ние искаме да покажем на България и на целия свят, че българският народ не е забравил унижението и ще се възроди." - подчерта лидерът на ВМРО.

Шествието завърши с едноминутно мълчание и падане на колене в почит към падналите за свободата на България. Част от присъстващите пяха националния химн, подкрепени от  викове „Да живее България".