Мисля, че вече всички в България са наясно, че днешните дебати нямат нищо общо с конституционно нарушение.

Истинските цели на тази позорна процедура са да се покаже кой командва, да се проведе наказателна и показна акция срещу всеки, който дръзне да изрази несъгласие с политиката на правителството, да се избяга от истинските проблеми на страната - кризата, обедняването, безработицата, да се избяга от отговорност за тези икономически и социални резултати само за 8 месеца.

Това каза председателят на ПГ на КБ Сергей Станишев от парламентарната трибуна по време дебатите за искания импийчмънт на президента Първанов.

Истинските мотиви са политически и те бяха казани открито от Борисов - искането им е в отговор на критиките на президента срещу правителството, посочи Сергей Станишев.

„Президентът си е позволил да критикува правителството, освен това си е позволил да критикува и сърчицето на премиер и господин Симеон Дянков.
За малко да забравя о колоса на това правителство - вътрешният министър Цветан Цветанов.", добави той.

„Щом президент може да бъде свален за това, какво им остава на обикновените граждани. Жалкото обаче е, че аз не си измислям, а просто цитирам ежедневието на този кабинет", посочи Станишев.

Защо не си приемете закон за защита на държавата и за забрана на БСП, предложи лидерът на БСП.

„Не случайно вашият лидер преди време изрази тази идея. Променете и конституцията, че държавата се олицетворява от триумвирата Борисов Цветанов, Дянков", заяви Станишев.

По думите му вече никой не разглежда парламента като мястото, където се взимат решенията - то е просто един параван - „Премиерът просто ви командва като пешки."
Всеки ден на медиите и обществото се пуска по някой скандал. Целта е да се скрие какво е истинското положение, смята още Сергей Станишев.

Обръщайки се към мнозинството лидерът на БСП каза: „Вече цял месец хвърляте в потрес ежедневно обществото с нови идеи за антикризисен план. Всяка поредна екстравагантна идея се отхвърля на другия ден."

Изгражда се една полицейска държава, категоричен бе Сергей Станишев.

„За мен тази политика не е изненадваща, а вашият лидер обяснява всеки неуспех с липсата на достатъчно власт.Вие твърдите, че ГЕРБ е лидерска партия, лидерството обаче означава да можеш да поемаш отговорност.

В криза трябва да обединяваш, а не да разделяш.  Това очакват българите, но от това правителство и мнозинство българите няма да го получат, заключи Станишев.