Най-малко 15 души загинаха в резултат на взрив в склад за боеприпаси в йеменската столица, която бе подложена на въздушни удари на арабската коалиция. Ранени са десетки, съобщи ИТАР ТАСС, позовавайки се на Франс прес.

Според очевидци, днешния взрив е най-силния за последните три седмици. Сериозно са увредени най-близките сгради и станцията за техническо обслужване, на която са се намирали множество автомобили.

Саудитските ВВС с поддръжка на авиацията от Бахрейн, Катар, Кувейт и ОАЕ започнаха на 26 март операция "Решителна буря", против шиитските бунтовници хуси, установи контрол над значителна част на територията на Йемен. Арабската коалиция, която си постави за цел "Връщане на власт на законния президент" Абд Раббо Мансур Хади, са поддържани от Египет, Йордания, Мароко и Судан.

Представител на съвместното командване на арабската коалиция генерал Ахмед Асири съобщи, че на 17 април е имало над 100 въздушни нападения в различни части на Йемен. "Ударите са съсредоточени на позиции на хисите, които се придвижват в колони", каза той. По думите на генерала, голяма част от полетите са били над провинция Саада, където "са забелязани опити на меетжниците да съсредоточат сили заедно със саудитско-йеменската граница".

Информационната агенция SABA съобщи, че бомбардировките са на международното летище Сана в момент на кацане на йордански самолет. На борда му в Джибути е трябвало да излетят 140 европейци. По територията на аеропорта са изстреляни не по-малко от три ракети.

Представител от командването на Въоръжените сили на Йемен полковник Шараф Галеб Лакман свидетелства, че авиоударите на коалицията "стават все по-безразборни".

Агресорите изпитват ярост и досада, че не могат да пречупят волята и издържливостта на йеменския надор и неговите въоръжени сили", заяви той. Полковникът съобщи, че йеменската войска, въпреки бомбардировките продължава успешната операция против терористите на "Ал Кайда" във всички провинции, където действат бандитски формирования.