Старозагорският окръжен съд остави под домашен арест шофьора Георги Сапунджиев, убил в пешеходната зона на Стара Загора четиригодишния Паоло, съобщава БГНЕС. След инцидента Сапунджиев бе арестуван, но в ареста му прилошава и е приет в болница.

Припомняме, на 2 юни вечерта 4-годишното дете почина, след като е блъснато от джип. Трагедията се е разиграла на улица „Кольо Ганчев" в близост до училище „Васил Левски" в града. Детето е карало велосипед в близост до училището. Шофьорът на джипа - Георги Сапунджиев е задържан. По-късно той е приет в болница с твърденията, че на мястото на инцидента е удрян с камъни.

По-рано съдия Красимира Данчева от Старозагорския окръжен съд прекрати за час делото за гледане на мярката на Сапунджиев. Тя обяви, че делото ще бъде възобновено след като получи от следствения арест медицинската документация на Сапунджиев от Клиниката по неврохирургия, където беше приет след инцидента в понеделник вечер с диагноза мозъчно сътресение и спукване на мембраната на лявото ухо, съобщава БНР.

Делото бе прекратено по искане на защитата - адвокат Георги Георгиев, който заяви, че на клиента му е трябвало да бъде извършена спешна оперативна намеса за възстановяване на мембраната на тъпанчето на лявото ухо, защото иначе бил заплашен от оглушаване.

По думите на Георгиев, Сапунджиев бил изваден от болницата и конвоиран директно до съдебната зала. Прокурор Румен Арабаджиков иска за Сапунджиев най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

Създадена в интернет специална група иска ефективна присъда за Сапунджиев и промяна на българското законодателство.